• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Peru

Peru is een gezellig land om rond te reizen. Onderweg zie je overal boeren op hun veldjes aan het werk, is er altijd wel ergens een markt aan de gang of anders wel een religieus feest vol bonte pracht. En overal op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Andes.

ga direct naar:

 • Highlights of Peru Beleef de absolute hoogtepunten van een rondreis Peru: de Machu Picchu, het Titicacameer en de Colca Canyon.
  Lees meer
 • Machu Picchu Deze ruïnestad van de Inca's is spectaculair gelegen op een bergtop midden in een jungle-achtige omgeving.
  Lees meer
 • Land of the Incas U ziet alle hoogtepunten op deze reis: de fascinerende ligging van de Machu Picchu, de mooiste overblijfselen van de Incas; de prachtige Colcavallei met de condor lookout.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Peru compleet te maken.

Cuzco City Tour & Ruïnes

De stadstour begint bij de iconische San Pedro-markt, een lokale markt waar u de kleuren, smaken en tradities van het moderne Cuzco zult ontdekken. De tour gaat verder naar de Koricancha-tempel, een oud Inca-paleis en het cultuurcentrum van de zonnegod. Vervolgens bezoekt u het fort van Sacsayhuaman, een indrukwekkend voorbeeld van de Inca-militaire architectuur. De tour eindigt op de Plaza de Armas (het hoofdplein van de stad), waar u de kathedraal bezoekt.

Indicatieprijs 69,- p.p. | Meer info >

Kookworkshop bij het MAP Café in Cuzco

U neemt hier in het restaurant deel aan een gastronomische kookles, waar u leert over de bereiding van de beste gerechten uit de Andes-keuken. Vervolgens kunt u het museum bezoeken om de fantastische collectie pre-Colombiaanse kunst te kunnen bekijken. Hierna geniet u van een smakelijke lunch of diner.

Indicatieprijs 175,- p.p. | Meer info >

Hiking Llama Trek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de Heilige Vallei gebracht. De trek begint met een wandeling richting de gemeenschappen van Huilloc en Patacancha. Eenmaal daar bezoekt u het huis van een van de locals, waar u de oude textielactiviteit van het gebied leert kennen. Hier ontmoet u ook de ‘llameros’ (lama herders) die hun manier van leven met u zullen delen. Vervolgens loopt u verder naar de gemeenschap van Pumamarca, waar u tijd heeft om uit te rusten en te genieten van een lekkere lunch. Nadat u weer wat energie heeft opgedaan, gaat u verder met de wandeling naar Ollantaytambo, waar het transport klaarstaat om u terug te brengen naar uw hotel in Cuzco.

Indicatieprijs 235,- p.p. | Meer info >

Cuzco bij nacht & Pisco Sour

Deze tour begint bij de Koricancha-tempel, het oude Inca-paleis en cultuurcentrum van de zonnegod. De orde van de Dominicanen bouwden hier een kerk bovenop. Hierna bezoekt u het uitkijkpunt in San Cristobal, vanwaar u een bevoorrecht uitzicht over de stad heeft. Vervolgens zult u Plaza de Armas bezoeken (het centrale plein van de stad) om daar in een lokale bar een traditionele Pisco Sour te leren maken!

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >

Maras & Moray tour op een Quad

Op een Quad de heilige vallei ontdekken. Na instructies en wat proefrijden gaat u met de quad naar Moray, een fascinerende archeologische vindplaats in de Heilige Vallei van de Inca’s. U bezoekt de enorme concentrische terrassen, die de Inca’s gebruikten als botanisch laboratorium. Later bezoekt u ook de zoutmijnen van Maras, waar het fijnste zout ter wereld wordt gewonnen. Het gebied ziet eruit als een mozaïek van terrassen en vijvers en biedt een ongeëvenaard uitzicht voor degenen die graag prachtige foto’s maken.

Indicatieprijs 110,- p.p. | Meer info >

Buggy Ride & Sandboards

Vanaf het hotel in Paracas wordt u naar de woestijn gereden waar het avontuur zal beginnen. Ervaren chauffeurs rijden de duinbuggy door spectaculaire duinen in een van de droogste woestijnen ter wereld. U maakt een stop voor een panoramisch plaatje, een wandeling of gewoon om even van het landschap te genieten. Als laatste krijgt u (na veiligheidsinstructies) de mogelijkheid om te sandboarden (skiën in het zand). Een avontuur en een unieke ervaring!

Indicatieprijs 68,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie Peru

Peru roept bij de meeste mensen beelden op die tegelijkertijd staan voor het hele continent: boerenveldjes en akkers waar gewerkt door dorpelingen met bolhoeden op, bonte markten en bont geklede marktkooplui, landschappen met altijd wel een besneeuwde top op de achtergrond. Het klopt allemaal.

Regio’s en gebieden in Peru

 Peru heeft drie geografische regio’s: de

Andes-hooglanden, de droge kuststreek en het tropische regenwoud van de Amazone.

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru én de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. In het centrum staan de oude kathedralen en kloosters uit het rijke Spaanse verleden.

Lees meer over Lima >

Trujillo en Chiclayo

In beide steden gaat om de archeologie: indrukwekkende resten van steden en tempels uit pre-Incatijd.

Lees meer over Trujillo en Chiclayo >

Nazca

Een ongeveer 75 minuten durende vlucht over de intrigerende Nazcalijnen, een hele serie  reusachtige figuren in de woestijn. De vermoedelijke datering is rond het jaar 600 en de lijnen, tot wel 500 meter lengte, zijn uitsluitend vanuit de lucht te zien als gehele tekening.

Lees meer over Nazca >

Paracas National Park

Het ecosysteem van woestijnen, duinen, stranden en eilanden vormt een rijke habitat voor   zeevogels, flamingo’s, pelikanen, pinguïns, dolfijnen, schildpadden en walvissen. Op de Ballestas-eilanden leven kolonies zeeleeuwen en zeehonden.

Lees meer over Paracas National Park >

Arequipa en Colcavallei

In Arequipa ligt het beroemde Santa Catalina, eeuwenlang het rijkste klooster van het land en bijna een stad in een stad. Op een halve dag reizen vanuit de stad ligt de Colcavallei. Bij het uitzichtspunt Cruz del Condor kunt u de geweldige condors van nabij observeren. De spanwijdte van hun vleugels

is bijna drie meter en als ze over uw hoofd wegvliegen is het alsof er een wolk voor de zon langs trekt.
Lees meer over Arequipa en de Colcavallei >

Puno en Titicacameer

Vanuit Puno vertrekken bootjes naar de Uros-eilanden in het Titicacameer. Op de drijvende rieteilanden kunt u het leven van de indianen gadeslaan. Maar het wordt pas echt interessant

als u een nacht blijft op een der eilanden: de stilte, de kou van de nacht en de ongelofelijke sterrenhemel.

Lees meer over Puno en het Titicacameer >

Cuzco en Machu Picchu

Cuzco heeft een van de best bewaarde koloniale centra van het continent. Plan twee dagen om een goede indruk te krijgen. Cuzco is de uitvalsbasis voor de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu.

Lees meer over Cuzco en Machu Picchu >

Peru roept bij de meeste mensen beelden op die tegelijkertijd staan voor het hele continent: boerenveldjes en akkers waar gewerkt door dorpelingen met bolhoeden op, bonte markten en bont geklede marktkooplui, landschappen met altijd wel een besneeuwde top op de achtergrond. Het klopt allemaal.

Tijdsverschil
Het is in Peru 6 uur vroeger dan in Nederland; 7 uur wanneer wij zomertijd hebben.
Feestdagen
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Driekoningen: 6 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• San Pedro y San Pablo: 29 juni
• Onafhankelijkheidsdag: 28+29 juli
• Virgen de la Nueves: 5 augustus
• Santa Rosa di Lima: 23 augustus
• Slag bij Angamos: 8 oktober
• Allerheiligen: 1 november
• Allerzielen: 2 november
• Kerstmis: 25 en 26 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Peru op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode, de week voor Pasen, de zogenaamde ‘Semana Santa’ en tijdens Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden. Soms worden feestdagen verschoven van een midweekdag naar een maandag om zo een lang weekend te creëren.
Voor de talloze lokale feestdagen verwijzen u graag naar de website:
http://www.peru.travel/what-to-do/festivities-and-events.aspx#page1 
Zo is er bijvoorbeeld het feest Vigen de la Candelaria in Puno, een groot religieus festival eind jnuari-begin februari, dat door de Unesco op de werelderfgoedlijst is geplaatst.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Hoogteziekte
Indien u naar gebieden boven de 2500 meter reist, is er kans dat u last van de hoogte krijgt. Of u er al dan niet, een beetje of veel last van krijgt is afhankelijk van uw gezondheidstoestand, de snelheid van stijgen en of u voldoende rust neemt.
Oorzaak: Last van de hoogte ontstaat door een verlaagde zuurstofspanning in de inademinglucht. Dat wil zeggen: hoe hoger u komt, hoe ijler de lucht en dus hoe minder zuurstof deze bevat. Het lichaam heeft dan moeite de benodigde zuurstof binnen te krijgen.
Verschijnselen: De meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn (ondanks pijnstillers), misselijkheid, gebrek aan eetlust, slapeloosheid, duizeligheid, braken, kortademigheid zelfs in rust en ongewone vermoeidheid.
Behandeling: De beste maatregel is afdalen naar een lager niveau.
Voorkomen: Last van de hoogte is in de meeste gevallen te voorkomen als u de volgende tips in acht neemt:
• Stijg langzaam, in uw eigen tempo en neem voldoende rust, vooral op de eerste dag dat u 'op hoogte' bent
• Drink zeer veel water, meer dan 3 liter per dag
• In Peru bieden alle hotels cocathee aan en dat helpt!
• Vermijd alcohol
• Neem bij hoofdpijn paracetamol (werkt dit na twee tabletten niet, raadpleeg dan een arts)
• Er bestaan ook medicijnen ter voorkoming of behandeling; raadpleeg uw (huis)arts.

Hoogtelijst, in meters bij benadering:
Arequipa 2400, Colca Lodge 3250, pasweg tussen Arequipa en Colcavallei 4800, Cuzco 3300, Titicacameer en de eilanden: 3900. Machu Picchu ruïnes liggen op circa 2400 meter.

Dengue, Chikungunya en Zika in Peru
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Peru
. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal in Peru

De officiële taal is Spaans en Quechua, hoewel het Spaans meer wordt gebruikt. In totaal worden 48 dialecten erkent. Men spreekt Engels in de toeristische gebieden en in de grotere hotels.

Geldzaken
De munteenheid is de Peruviaanse Nuevo Sol (S). Maar daarnaast is de Amerikaanse dollar in veel toeristenplaatsen een veel geaccepteerd betaalmiddel. Zaken die in dollars zijn geprijsd zijn het ook het voordeligst om in dollars te betalen en hetzelfde geldt voor zaken die in soles zijn geprijsd. Dollars en euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. De wisselkoers van de euro is over het algemeen ongunstig. Wij adviseren u om ook Amerikaanse dollars mee te nemen in kleine coupures, die bovendien onbeschadigd en schoon zijn. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = S.3,8 (S.1 = EUR 0,26). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website:
www.oanda.com 

Creditcard: De meeste hotels en de duurdere restaurants en winkels accepteren de bekende creditcards. In de grote steden en toeristische gebieden worden vrijwel overal de bekende internationale creditcards geaccepteerd; u kunt er met uw creditcard ook contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de geldautomaten.

Pinpas: Met een Nederlandse bankpas kunt u overal bij geldautomaten terecht welke een maestro of cirrus teken vermelden. Buiten de grote steden zijn er minder automaten. Er zijn pinautomaten voor soles en voor Amerikaanse Dollars. Het is voordeliger om eerst dollars ‘uit de muur’ te halen en die vervolgens op straat bij geldwisselaars (cambistas) om te wisselen naar soles (alles goed controleren!). Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen, zie tevens de voorgaande tekst.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Voor een verblijf met een maximum van 90 dagen is geen visum vereist. Reist u via de Verenigde Staten naar Peru, dan zijn afwijkende regels van toepassing.
Reist u via Amerika naar Peru, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Identificatie:
Voor het bezoek aan Machu Picchu en aan de incaruïnes van Sacsayhuaman in Cuzco dient u het paspoort mee te nemen; bezoekers worden bij de ingang gecontroleerd.

In- en uitvoerbepalingen
Houdt u er rekening mee dat de invoerbepalingen per land kunnen verschillen, bedenk dus vooraf wat u in uw (hand)bagage stopt als u op reis gaat. Vaak gelden er extra regels voor dierlijke producten, levensmiddelen, planten, bloemen, groenten, en fruit en moet u er bijvoorbeeld belasting over betalen. De douane in het land van uw bestemming weet exact wat u wel/niet mag meenemen. Reist u de EU uit met meer dan € 10.000 op zak? Dan moet u sowieso aangifte doen bij de douane bij aankomst op de luchthaven. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende website: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/ik-reis-nederland-uit

Hotels in Peru

Inchecken:Bij aankomst in uw hotel checkt u in bij de receptie of ‘front desk’. Dit kan in het algemeen vanaf 15.00 uur. De meeste hotels vragen u om een borg voor de extra kosten. Uw voucher garandeert het gebruik van de kamer voor het geboekte aantal nachten inclusief de daarbij verschuldigde belastingen. Veel hotels stellen het tevens verplicht daarboven een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de kosten die u tijdens uw verblijf maakt (maaltijden, drankjes, gebruik van faciliteiten die niet gratis zijn, enzovoort) kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. De receptionist houdt deze afdruk dan bij uw papieren. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.
De algemene regel in Peru is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten. Eten en drinken
Men kan uitstekend eten en drinken in Peru; de hoofdstad Lima staat zelfs bekend als de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Nationale recepten smelten samen met Europese en vormen een interessante Peruviaanse keuken. Temeeer daar bijna alle 'Hollandse' groenten ook in Peru verbouwd worden en royaal op het menu staan. Het aanbod van visspecialiteiten is erg groot, een typisch gerecht is ‘ceviche’, rauwe vis gemarineerd in limoensap en uien. Andere specialiteiten zijn ‘anticuchos’ (vleesspies met runderhart), ‘rocoto relleno’ (gevulde, smaakvolle pepers) en ‘la ocopa’ (gekookte aardappels met een saus van kaas en noten). Liefhebbers van zoetigheid moeten ‘mazamorra morada’ (een dikke custard dessert met maïs) of ‘picaronese’ (pasteitjes geroosterd in olie met stroop ernaast) eens proberen.
In Lima zijn inmiddels restaurants van wereldfaam te vinden. Restaurant Central van chef Virgilio Martinez staat zelfs in de Michelin Wereld top 10. Lima's stijging op de ranglijsten begon met "Astrid & Gastón", nog steeds een geliefde eetgelegenheid, ook bij de toerist, die ook op reis wel eens op hoog culinair niveau wil dineren. Centra ligt in de wijk Miraflores waar de meeste van de betere restaurants zijn gelegen. Om nog een paar te noemen: "Señorio de Sulco", "Ik"en "Maido". In de gerechten van restaurant "Maido" (in de wijk San Isidro) weerspiegelen zich de invloeden van de japanse keuken; Lima kent al vele generaties een grote groep Japanse immigranten. "Astrid & Gastón"ligt ook in San Isidro, vlakbij de hotels Swissotel en Sonesta Hotel El Olivar.

Beste reistijd Peru

In Peru is het zomer wanneer het bij ons winter is en winter tijdens onze zomermaanden. In de meeste delen van het land is er echter geen groot temperatuurverschil tussen winter en zomer. De seizoenen onderscheiden zich meer door neerslagverschillen dan door temperatuur.
AAN DE KUST: De kuststrook heeft over het gehele jaar een aangename warme temperatuur met amper neerslag.  De ‘zomer’ is van december t/m april met temperaturen tussen 25 en 35º C. Maar van mei tot en met november heerst de ‘garúa’, een grauwe, bij tijden dichte, overhangende mist, waardoor er ’s morgens geen zon is en de temperaturen iets lager zijn. Deze beschrijving is zowel voor Lima als voor Paracas van toepassing.
ANDES: Een koel en zonnig bergklimaat beheerst de Andes, dat zijn dus de hooglanden waarin Cuzco, Puno, Arequipa en de Heilige Vallei liggen. Overdag schijnt bijna het gehele jaar door de zon met temperaturen tussen 20 en 25º C. In de maanden april tot en met oktober is het droog en in de periode november-april regent het vaak in de middag. Het weer in de hooglanden is het beste te omschrijven als een Hollandse zomerdag. Maar ’s avonds daalt de temperatuur flink. Hoe hoger gelegen, hoe groter de afkoeling in de nacht. In de Heilige Vallei is de afkoeling niet noemenswaardig, maar wel in Cuzco en destemeer in het gebied rond het Titicacameer. Daar hebt u ’s avonds trui en jas nodig. Het kan er zelfs vriezen. De beste tijd voor de Inca Trail zijn de maanden mei tot en met september met veel zon, aangename temperaturen en amper regenval. In de overige maanden van het jaar is het weer op de Inca Trail eigenlijk ook prima zolang een regenbuitje of wat wolken u niet stoort.
AMAZONE: Rondom Iquitos en in de nationale parken van Manu en Tambopata heerst een tropisch klimaat: ’t gehele jaar door warm (tot 35º C) en altijd kans op een regenbui. De echte regentijd is van november tot in april en gaat gepaard met langdurige buien.

Al met al kan het land het gehele jaar door bereisd worden, er is geen uitgesproken reisseizoen. Maar een bezoek aan de Amazone is af te raden in het 'regenseizoen'.

On board flight entertainment en informatie
Als u in Zuid-Amerika een binnenlandse vlucht maakt met LATAM Airlines Group (herkenbaar aan de vluchtcodes LA, XL en JJ), dan kunt u gebruik maken van een app op uw smartphone of tablet waarmee een volledig info & entertainment pakket wordt aangeboden, vergelijkbaar met intercontinentale vluchten. U dient de app voorafgaand aan de vlucht te downloaden, gratis, zowel in iOS als Android.  De app heet LATAM Entertainment en werkt pas in het vliegtuig waar via een on-board wifi systeem de app geactiveerd wordt. Buiten het vliegtuig kunt u er niks mee. Dit is toepassing op de vluchten in Argentinië met een LA vluchtnummer.

Machu Picchu
Er is een toelatingsschema voor het bezoek aan de Machu Picchu van toepassing.
Er zijn drie verschillende entreeschema's van 6 tot 9 uur, van 9 tot 12 uur en van 12:00 tot 14:00 uur. U mag maximaal 4 uur blijven vanaf het moment van entree.

Op de treinen naar Machu Picchu (Belmond Hiram Bingham, Vistadome of Expedition) geldt een bagagerestrictie van één tas of rugzak (handbagage) met een maximaal gewicht van 5kg per persoon. Uw andere bagage kunt u in uw hotel in de Heilige Vallei achterlaten.
Reist u na terugkomst verder naar Cuzco dan regelen wij een transfer voor uw bagage naar Cuzco.
Indien u in Aguas Calientes overnacht is het mogelijk speciale toestemming te vragen voor het meenemen van een koffer.

Binnenlands vervoer:
Voor binnenlandse vluchten en tussenvluchten wordt doorgaans geen bagagevrijdom meer gehanteerd, waardoor u dient te betalen voor elk stuk ruim bagage dat u wilt inchecken. Voor de exacte voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar de website van de luchtvaartmaatschappij.