• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Vakantie Paaseiland

Nieuwsgierig naar het mysterie rond Paaseiland? Combineer dan Paaseiland tijdens een rondreis Chili. Wij garanderen u dat het een onvergetelijke ervaring gaat zijn!Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Paaseiland

Een eilandje ver weg, iets met mystiek, met grote stenen beelden? Ja, dat klopt allemaal en het staat bij menigeen op het lijstje van ‘als ik ooit nog eens in de gelegenheid ben’. Paaseiland, met de inheemse naam Rapa Nui, behoort tot Chili en ligt op circa 4000 kilometer van het continent, halverwege tussen Chili en Tahiti. Het eiland dankt de naam aan het feit dat het door de westerse wereld op Paaszondag 1722 werd ‘ontdekt’ door de Nederlander Jacob Roggeveen. Weidse, golvende graslanden waarin ineens grote stenen hoofden opduiken, die uitdrukkingsloos in de verte staren. Hoe komen ze daar en waarvoor dienden ze? Ga kijken en wees verwonderd over dit stukje aarde out-of-place.


Ligging en bereikbaarheid van Paaseiland

Paaseiland ligt op ca. 4000 kilometer van Chili in de Stille Oceaan. U bereikt Paaseiland met een binnenlandse vlucht vanuit Santiago de Chile.


Het verhaal van Paaseiland

Het eiland dankt de naam aan het feit dat het voor de westerse wereld op Paaszondag 1722 werd ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.


Bezienswaardigheden op Paaseiland

Paaseiland is slechts 164 km2 groot en er is slechts één stadje op het eiland: Hanga Roa. Het landschap is vrij vlak en er groeien sporadisch bomen. Er is één strand. Alle bezienswaardigheden op het eiland kunt u vanuit uw hotel bezoeken.
De voornaamste bezienswaardigheden op Paaseiland zijn:
• Het stadje Hanga Roa
• Route van de Moai: Mooie route langs de indrukwekkende beelden (Moai)
• Steengroeve bij de vulkaan Rano Raraku; hier staan tientallen metershoge Moai en er liggen honderden onafgemaakte beelden, in allerlei stadia van afwerking.


Beste reistijd Paaseiland

De beste reisperiode voor een vakantie naar Paaseiland is van augustus tot april met temperaturen van 15-17ºC in augustus, tot 24ºC in februari.