• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Chileens Patagonië

Patagonië vormt één van de landschappelijke hoogtepunten van Zuid-Amerika. Chileens-Patagonië is ruig, vol met bergen en gletsjers, fjorden en eilanden.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Chileens Patagonië

Patagonië is het zuidelijk deel van Argentinië en Chili. Het gebied spreekt tot ieders verbeelding omdat de foto’s van gletsjers, pinguïns, walvissen, gaucho’s en steppes alom bekend zijn. Het is een must-see van de eerste orde en sterker nog: een reis op zich! Patagonië vormt één van de landschappelijke hoogtepunten van Zuid-Amerika. Chileens-Patagonië is ruig, vol met bergen en gletsjers, fjorden en eilanden. Patagonië ligt aan de regenkant van de Andes en de vegetatie is er weelderig, men spreekt zelfs van regenwouden! Op die smalle landstrook tussen Puerto Montt in het noorden en Punta Arenas in het zuiden ligt maar één verkeersweg, de Carretera Austral. Vaak vertellen reizigers ons dat het de mooiste route is die ze ooit gereden hebben.
In het zuiden van Patagonië ligt het beroemde nationale park Torres del Paine. De meerdaagse trekkings zijn een begrip bij wandelaars. Maar met de auto er doorheen toeren is ook al de reis waard! De zuidelijke fjorden- en ijswereld van Chileens-Patagonië is onbewoond en alleen toegankelijk over het water. Tijdens een expeditiecruise gaat u naar een pinguïnkolonie, wandelt u langs een groepje duttende zeeleeuwen en bezoekt u het legendarische Kaap Hoorn (als het niet te hard stormt).


Onze reizen in Chileens Patagonië

Als u het een uitdaging vindt om op uzelf aangewezen te zijn en een ervaren chauffeur bent, dan is een autoreis in Chileens Patagonië de mooiste manier om van de landschappen te genieten. Er passeren slechts een paar auto’s per uur.. De soms onverharde wegen kunnen – afhankelijk van het weer en wegwerkzaamheden – van slechte kwaliteit zijn. Maar doorgaans zijn ze goed onderhouden, ze behoren tot het hoofdwegennetwerk van het land. De routes van onze autoreizen wisselen steeds tussen de Chileense en de Argentijnse kant van de Andes: van steppe naar groen en omgekeerd.


Wandelen in Chileens Patagonië

Er zijn een paar goede wandelgebieden:
• In het nationale park Torres del Paine
• Rondom El Chaltén
De wandelroute rondom El Chaltén zijn geschikt voor dagtochten, in Torres del Paine zijn de routes niet zo geschikt voor een vaste standplaats, men wandelt al gauw een paar opeenvolgende dagen, zoals de W-trekking. De trekkings moeten vooraf geboekt worden als men in de berghutten wenst te slapen.

Leuke overnachtingsplekken


• Logeren bij de boer: tussen El Calafate en Torres del Paine ligt de grote schapenboerderij Cerro Guido, een leuke overnachting en route. In december komen de schaapscheerdersploegen en dat is een belevenis! De boerderij is alleen te bereiken met een huurauto.
• Diep weggestopt in de fjordenwereld ten noorden van het Lago General Carrera ligt het bronnenhotel Termas de Puyuhuapi. Dit is alleen per hotelboot bereikbaar. De auto blijft op beveiligd terrein achter langs de Carretera Austral. Warmwaterbronnen, wandelen in het regenwoud, wellness, relaxen, gletsjerexcursies. Het regent er wel 300 dagen per jaar, toch leuk.

Klimaat en de Reisseizoenen

Patagonië kent in tegenstelling tot de meeste gebieden van het continent alle jaarseizoenen, maar dan omgekeerd aan Nederland natuurlijk. Het aangename reisseizoen is voorjaar en zomer, van september tot en met maart. De temperaturen lopen in het voorjaar al gauw op tot 15ºC en in de zomer tot 25°C. Er waait bijna altijd een stevige wind. Wat neerslag betreft is er een groot verschil tussen de Chileense en Argentijnse kant van de Andes. De Chileense kant krijgt alle buien van de Stille Oceaan te verwerken en vervolgens valt er aan de Argentijnse kant geen druppel meer.Vandaar al die steppe dus. Aan de Chileense kant valt regelmatig een bui. Verder naar het noorden, grofweg tussen Coyhaique en Puerto Montt zijn er zo’n 300 dagen per jaar met buien. Ook op Vuurland en in Torres del Paine kunnen ook in de zomer af en toe fikse regenbuien voorkomen.


Belangrijke regio’s in Chileens Patagonië

Torres Del Paine National Park

Torres del Paine is het meest spectaculaire nationale park van Chili. Het ligt in het zuiden van het land, in het meest geïsoleerde deel van Patagonië.
Lees meer over Torres del Paine National Park >

Fjorden & Gletsjers

Meer dan een derde van Chileens-Patagonie is water: honderden fjorden dringen overal diep het land in en hebben het noord-zuidverkeer jarenlang bemoeilijkt.
Lees meer over de fjorden en gletsjers in Chileens Patagonië >

Lago General Carrera

Halverwege de noord-zuidroute in Patagonië ligt het immense Lago General Carrera. Het westelijke deel van het meer (in Chili) wordt omringd door een ruige bergwereld. Het landschap rond het oostelijke deel van het meer (in Argentinië) is een en al steppe.
Lees meer over Lago General Carrera >