• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Mendoza & Omgeving

Wijnliefhebbers raden we eigenlijk altijd aan om Mendoza op te nemen in een rondreis Argentinië. Het groen van de wijnstokken midden in de woestijn tegen het decor van de met sneeuw bedekte Andestoppen is een plaatje.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Mendoza & Omgeving

Mendoza is het centrum van de Argentijnse wijnbouw en daarmee een vertrouwde klank voor elke Nederlandse wijnliefhebber. Het bezoek aan de wijngaarden is de belangrijkste reden om er naartoe te gaan. De wijngaarden liggen in een lange zone van zo’n 100 km ten zuiden van de stad, aan de voet van de Andes. In deze dorre, gele woestijnstreek zijn de strak in het gelid staande wijnstokken met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen een lust voor het oog.


Wijngaarden en bodega’s

Meteen buiten de stad zijn al de eerste wijnstokken te zien en in de voorstad Maipu bevinden zich talloze bodega’s. Bij de meeste kun je zonder voorafgaande reservering een kijkje nemen en hun wijnen proeven. Maar om echt van het landschap te genieten moet je eigenlijk verder weg van de stad, met alleen nog maar bergen en wijnen. Een bezoek aan de Nederlandse bodega Salentein is eigenlijk een aanrader, met heerlijk eten, een mooi museum en design accommodaties. In de streek zijn ook veel mogelijkheden om te fietsen, te mountainbiken of om paard te rijden.


In de omgeving van Mendoza

Mendoza is een levendige universiteitsstad en een goed uitgangspunt voor een dagtocht de bergen in. De rit naar de bergpas naar Chili is een spectaculaire rit met als eindpunt de Puente del Inca (172 km vanaf Mendoza). Het is een brug gevormd door de natuur; het is neergeslagen zoutsteen uit een warmwaterbron. U komt er langs op weg naar Santiago de Chile (bus of auto) maar het is ook de moeite waard als dagtocht vanuit Mendoza.