• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Nicaragua

Een rondreis Nicaragua ligt misschien niet zo voor de hand, maar juist dat maakt deze bestemming erg speciaal. Laat u verrassen door wonderschone meren, imposante vulkanen, romantische steden én de bijzonder gastvrije bevolking. Wij weten de fijnste plekjes voor u.


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Nicaragua

Een rondreis Nicaragua is als een rondreis door verschillende werelden. U reist langs prachtige meren, indrukwekkende vulkanen en sfeervolle koloniale steden. De lokale bevolking is erg gastvrij, en laat u dan ook graag de meest bijzondere plekjes van het land zien. Een rondreis Nicaragua is een echte aanrader. Het is het grootste land van Midden-Amerika, maar ondanks dat is het land nog erg onbekend bij reizigers. Hierdoor ervaart u in Nicaragua het authentieke Midden-Amerika.
Bekijk ons aanbod van reizen in Nicaragua >


Plaatsen en bezienswaardigheden in Nicaragua

Managua

De Nicaraguaanse hoofdstad Managua is het economisch kloppende hart van Nicaragua, waar de belangrijkste regeringsgebouwen zich bevinden.

Lees meer over Managua >


Granada

De stad Granada is prachtig gelegen aan Lake Nicaragua en is een van de oudste koloniale steden van Midden-Amerika. De stad is een schoonheid.

Lees meer over Granada >


Léon

Toen de Spanjaarden de lakens uitdeelden in Midden-Amerika, was Léon de hoofdstad van Nicaragua. Mede daardoor zijn er in deze fraaie stad nog veel historische monumenten te vinden.

Lees meer over Léon >


Selva Negra

In het noorden van Nicaragua ligt het prachtige natuurgebied Selva Negra. Het gebied ligt relatief laag, op nog gLeen 2000 meter hoogte.

Lees meer over Selva Negra >


Lake Nicaragua en Vulkanen

Het indrukwekkende Lake Nicaragua is het grootste meer van Midden-Amerika. In het meer ligt het Ometepe-eiland, met twee indrukwekkende vulkanen: de Concepción-vulkaan met een hoogte van 1610 meter, en de Maderas van 1340 meter.

Lees meer over Lake Nicaragua en de vulkanen >


Estelí en het Noorden

Hier bent u in de koffie- en tabaksschuur van Nicaragua. De koffie en sigaren die hier gemaakt worden, worden door kenners als uitstekend bestempeld.

Lees meer over Estelí en het Noorden >

Een rondreis Nicaragua is als een rondreis door verschillende werelden. U reist langs prachtige meren, indrukwekkende vulkanen en sfeervolle koloniale steden. De lokale bevolking is erg gastvrij, en laat u dan ook graag de meest bijzondere plekjes van het land zien. Een rondreis Nicaragua is een echte aanrader. Het is het grootste land van Midden-Amerika, maar ondanks dat is het land nog erg onbekend bij reizigers. Hierdoor ervaart u in Nicaragua het authentieke Midden-Amerika.
Bekijk ons aanbod van reizen in Nicaragua >

Tijdsverschillen in Nicaragua

Het is in Nicaragua 7 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 8 uur.

Feestdagen in Nicaragua

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Luchtmacht: 1 februari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Dag van de Revolutie: 19 juli
• Slag om San Jacinto: 14 september
• Onafhankelijkheidsdag: 15 september
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden in Nicaragua op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. Tijdens de paasperiode, de week voor Pasen, de zogenaamde ‘Semana Santa’ en tijdens Pasen, kunnen beperkte openingstijden gelden.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Gele koorts
In Nicaragua is het verplicht om een bewijs van inenting tegen Gele koorts te hebben, indien u inreist vanuit een land waar de Gele koorts heerst o.a. Panama, Argentinië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Brazilië en Peru. Dit is ook van toepassing indien u een tussenstop maakt in een van bovenstaande landen.

Dengue, Chikungunya en Zika in Nicaragua
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook in Nicaragua. Het zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden. Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal in Nicaragua

In Nicaragua wordt Spaans gesproken. Daarnaast kunt u tijdens uw vakantie in Nicaragua ook goed terecht met Engels, vooral in de gebieden waar verhoudingsgewijs meer reizigers komen.

Geldzaken
De munteenheid is de Nicaraguaanse Córdoba. Er is een vaste omrekenkoers voor de USD. Euro’s kunnen op de meeste (toeristische) plaatsen worden gewisseld. Daarbij dient u er rekening mee te houden dat de wisselkoers niet altijd even gunstig uitvalt. Wij adviseren u Amerikaanse dollars in traveller's cheques of contant mee te nemen.

Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 37,11 Córdoba (10 Córdoba = EUR 0,26). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com 

Creditcard: In de belangrijkste steden en toeristische oorden, hotels en grote restaurants worden de meeste creditcards geaccepteerd. In kleinere gelegenheden veelal niet.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling voor vertrek te controleren of uw bank/pinpas geactiveerd is voor gebruik in Nicaragua en niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in Nicaragua en tenminste 1 lege visumpagina heeft. Tevens heeft u voor Nicaragua een geldige toeristenkaart nodig die USD 10 kost. U kunt deze bij aankomst in het land kopen.
Let op: Bij binnenkomst in Nicaragua dient u minimaal USD 200 in contanten bij u te hebben.

Reist u via Amerika naar Nicaragua, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Nicaragua

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Nicaragua

De keuze van restaurants is in Nicaragua beperkt. Tijdens onze rondreizen is hier rekening mee gehouden. daar waar er mogelijkheden zijn en er sprake is van een goede keuze, zult u zelf kunnen bepalen wat, waar en wanneer u een maaltijd wilt gebruiken. In sommige gebieden is de keuze beperkt of nihil; in dit geval zal een maaltijd inbegrepen zijn.

Klimaat in Nicaragua

Het klimaat in de verschillende regio’s van Nicaragua is divers. In hoger gelegen gebieden en in de regenwouden kan het aanmerkelijk koeler (en vochtig) zijn dan in de rest van het land.

Goed om te weten

De bevolking staat bekend als uiterst vriendelijk; hier vindt men nog daadwerkelijke gastvrijheid, ‘tipico Latino’ stijl. Stel u te allen tijde assertief op. Niet zelden gebeurt er niets als u er niet specifiek naar vraagt. Zoals wanneer u een bepaalde service verlangt. Wanneer u zelf aangeeft dat u graag wilt worden geholpen zult u doorgaans op alle assistentie kunnen rekenen.

Kompas

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://www.kompas.buzaservices.nl/registration/

 

Binnenlands vervoer
Tijdens de begeleide reizen door Nicaragua wordt gereisd in auto's en (mini)bussen die zijn voorzien van airco en die exclusief worden gebruikt voor toeristische doeleinden. De grootte van het vervoermiddel is afhankelijk van het aantal personen dat heeft ingetekend op de reis.