• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Trujillo & Chiclayo

Aan de kust tussen Trujillo en Chiclayo liggen prachtige archeologische complexen. Het zijn de overblijfselen van tempels en steden van rijke koninkrijken van vóór de Inca's. Er wordt nog steeds gegraven en belangwekkende vondsten zijn veelal ter plekke te bewonderen in mooie moderne musea.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Trujillo & Chiclayo

Aan de kust tussen Trujillo en Chiclayo liggen prachtige archeologische complexen. Het zijn de overblijfselen van tempels en steden van rijke koninkrijken van vóór de Inca's. Er wordt nog steeds gegraven en belangwekkende vondsten zijn veelal ter plekke te bewonderen in mooie moderne musea. Deze Moche- en Chimu-beschavingen bouwden grote steden en piramidetempels van adobe, waarvan nog veel indrukwekkends is te zien.


Trujillo

Trujillo ligt op ruim een uur vliegen ten noorden van Lima. De Plaza Mayor in hartje stad is één van de mooiste koloniale pleinen van het land. Aan het einde van de werkdag is het hier één grote pantoffelparade. Toch is dit prachtige plein niet de hoofdreden om naar Trujillo te komen.

Archeologische opgravingen

Bezoekers komen vooral voor de grote archeologische opgravingen rond de stad:

· De adobepiramides van de Zon en de Maan van de pre-columbiaanse Moche-beschaving  worden door de archeologen nog steeds  verder open gelegd en bij de ontdekking van alsmaar oudere voorgangers worden veel voorwerpen gevonden.

· Oude stad Chan-Chan met stadsmuren, straten en huisresten, helemaal van adobe opgetrokken.

Huanchaco

In het vissersdorp Huanchaco zijn nog de traditionele rietboten te zien, die met dezelfde techniek worden ‘gebouwd’ die Thor Heyerdahl  toepaste voor zijn beroemde oceaanoversteek.  Het dorp is nu ook badplaats voor de inwoners van Trujillo.


Chiclayo

Tweehonderd kilometer verder noordwaarts bevindt zich in Lambayeque, een voorstad van Chiclayo, het beroemde Museum Tumbes Reales de Sipan, één van de belangrijkste musea van het land. Want daar zijn de grafvondsten te bewonderen uit het graf van koning Sipan. Dat graf ligt zo’n 20 kilometer buiten de stad en is nu niet veel meer dan een onaanzienlijke lemen heuvel. Maar de grafvondsten waren spectaculair met veel gouden voorwerpen, andere metalen gebruiksvoorwerpen en sieraden, die getuigen van een hoog ontwikkelde ambachtskunst.  Het museum is een topper van de eerste orde. Dat geldt trouwens ook voor het Larco Herrera Museum in Lima waar het mooiste aardewerk uit deze culturen is te zien.

Onderweg tussen Trujillo en Chiclayo liggen meerdere archeologische opgravingen, waarvan El Brujo de bekendste is.  In de piramides is mooi sierwerk te zien, met friezen en meerkleurige reliëfs over grote lengtes.  Heel bijzonder.