• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Botswana

In Botswana zijn eindeloze wildreservaten waar je het gevoel hebt alleen te zijn. Vooral als u verblijft in een van de sfeervolle, kleinschalige lodges midden in de natuur. Een rondreis Botswana gecombineerd met de spectaculaire Victoria Falls maakt de reis helemaal af.

ga direct naar:

 • Fly in Botswana Ongerepte natuur, grote aantallen wilde dieren en vele vogels is waar het allemaal om gaat. Vervoer is per sportvliegtuigje en motorboot.
  Lees meer
 • Bijzonder overnachten Bijzondere lodges door geheel Botswana in een natuurlijke omgeving die alleen te bereiken is per sportvliegtuigje of met unieke faciliteiten.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Botswana

Natuur en wild, daarvoor gaat u op vakantie naar Botswana. De Okavango Delta is uniek, een gebied van 15.000 vierkante kilometer dat bestaat uit papyrusriet, eilandjes en kronkelige waterwegen. Chobe National Park is al even beroemd, vooral om haar grote kuddes olifanten. Tussen Savuti en Moremi Game Reserve ligt de schilderachtige Khwai-rivier. Zet uw voertuig stil en het wild loopt u voorbij.

Onze rondreizen Botswana

Onze rondreizen in Botswana zijn zeer divers: u kunt met uw eigen reisgezelschap door Botswana reizen en verblijven in schitterende lodges van hoge kwaliteit en luxe. In de game reserves (wildparken), zoals Chobe National Park, Moremi Game Reserve en de Okavango Delta kunt u diverse safari's maken op zoek naar wilde dieren.
Wij adviseren niet graag om zelf te rijden in Botswana; het geasfalteerde wegennet is beperkt en er zijn veel zandwegen waar u enkel met een 4-WD auto op mag rijden, zeker in de nationale parken van Botswana. Wij hebben de mooiste reizen en beste routes voor een vakantie in Botswana samengesteld. Wilt u uw eigen route en reis samenstellen neemt u dan contact met ons op.
Bekijk onze reizen Botswana >


De Nationale parken van Botswana

Chobe National Park

Chobe National Park is een beschermd natuurgebied van ruim 10.000 km2. In Chobe leven grote kuddes olifanten, ook tal van antilopensoorten zoals de kudu, eland en tsessebe.
Lees meer over Chobe National Park >

Okavango Delta

De vruchtbare Okavango Delta is een absolute highlight tijdens uw rondreis door Botswana. Het is een labyrint van duizenden grote en kleine stromen en kreken, die kleine eilandjes omringen. Het gebied is 15.000 km2 groot en bestaat uit uitgestrekte gebieden waar diverse soorten dieren leven.
Lees meer over de Okavango Delta >

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door dichte begroeiing van acacia’s. Het wild in Moremi is zeer gevarieerd en talrijk: antilopensoorten, giraffen, buffels, zebra’s en olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, hyena’s, cheeta’s en de bedreigde wild dogs.
Lees meer over het Moremi Game Reserve >

Makgadikgadi Game Reserve

Een ander interessant reisdoel tijdens uw rondreis door Botswana is Makgadikgadi Game Reserve. Ook een immens groot gebied van maar liefst 12.000 km2 groot met een zeer bijzonder landschap: Leeg, droog en, vooral in de hitte aan het einde van de winter, bijna onnatuurlijk.
Lees meer over Makgadikgadi Game Reserve >

Kalahari Desert

Er is eigenlijk geen manier om u voor te bereiden op hoe afgelaten en immens groot het Central Kalahari Game Reserve is. Het gouden gras wuift in de wind, hier en daar afgewisseld met een acacia of zandduin en natuurlijk tal van beesten, u bent tenslotte in Afrika!
Lees meer over Kalahari Desert en bekijk ons aanbod >

Natuur en wild, daarvoor gaat u op vakantie naar Botswana. De Okavango Delta is uniek, een gebied van 15.000 vierkante kilometer dat bestaat uit papyrusriet, eilandjes en kronkelige waterwegen. Chobe National Park is al even beroemd, vooral om haar grote kuddes olifanten. Tussen Savuti en Moremi Game Reserve ligt de schilderachtige Khwai-rivier. Zet uw voertuig stil en het wild loopt u voorbij.

Tijdsverschillen Botswana

Tijdens onze zomertijd is het in Botswana even laat als bij ons. In de overige maanden van het jaar is het er een uur later.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de Arbeid: 1 mei
Sir Seretse Khama Day: 1 juli
Dag van de Onafhankelijkheid: 30 september
Eerste Kerstdag: 25 december
Tweede Kerstdag: 26 december
Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Botswana

In Botswana is de officiële taal Engels. Daarnaast wordt er Setswana gesproken.

Geldzaken Botswana

De munteenheid van Botswana is de Pula (BWP), 1 BWP = ca. € 0,08). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/.
Creditcard: Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Ook kan een creditcard vereist zijn bij het betalen van borgsommen voor autohuur, camperhuur en voor lodges. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld bij een bank.
Pinnen: In Botswana kunt u pinnen bij geldautomaten voorzien van Maestro- en of Cirruslogo's. Er zijn geldautomaten in de plaatsen Kasane, Maun en Gabarone.

Paspoort en visum Botswana

Voor een rondreis Botswana dient in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege visumpagina's. Hebt u een Nederlands paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
Indien u vanuit Botswana de grens overgaat naar Zimbabwe dient u rekening te houden met wachttijden die tot 4 uur kunnen duren.
Indien u een land bezocht heeft waar het Ebola virus actief is, dient u minstens 3 maanden te wachten voordat u verder reist naar Botswana. Valt uw bezoek aan Botswana binnen de 3 maanden, dan wordt u niet toegelaten tot dit land.

Geboortecertificaatreizen met kinderen tot 18 jaar

Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar naar Botswana (of via Namibië) bent u verplicht een recent officieel internationaal geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen (inclusief stempel) afgegeven door de gemeente. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen. 

Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen:

 • Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.
 • Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind.
 • Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.

Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.

Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben. Neemt u ruim voor vertrek contact op via het Consulaat van Botswana in Amsterdam.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
> Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
> Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
> Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken:
 De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken Botswana

Tijdens uw rondreis Botswana kunt u volop terecht bij de restaurants en/of coffeeshops van de door ons geselecteerde game lodges. Deze hebben vaak hun eigen restaurant en/of coffeeshop. De keuken is erg divers, vooral liefhebbers van vlees kunnen hun hart ophalen, zo is er een ruime keuze aan wild. Er zijn beperkt fast foodketens en take-aways aanwezig; bij sommige benzinestations zijn vaak eenvoudige snacks te verkrijgen. U kunt in Botswana uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen drinken, evenals alle mogelijke frisdranken en het plaatselijke gebrouwen bier.

Klimaat Botswana

Botswana ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Botswana winter. De gemiddelde temperatuur in januari is 32°C en in juli 23°C.
• De droge wintermaanden zijn van mei t/m september. De dagen zijn over het algemeen warm, maar de nachten kunnen koud zijn (ca. 7°C). In de maanden mei t/m juli kan het zelfs af en toe 's nachts vriezen.
• De maanden november t/m april april zijn de natste maanden. Hoewel de dagen heet kunnen zijn, is de luchtvochtigheid wel erg laag. De regen manifesteert zich doorgaans als korte, maar hevige regenbuien laat in de middag, vaak gepaard gaande met donderwolken.

Conservation Fee bij binnenkomst Botswana
Per 1 juni 2017 heft de regering van Botswana USD 30,- voor iedere reiziger die Botswana binnenkomt via luchthavens, over land of over water. Wij adviseren om deze kosten per persoon in kontanten USD mee te nemen.

Entreegelden
De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij onze à la carte- en autoreizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

Gele koorts
Indien u reist naar Botswana vanuit een land waar gele koorts voorkomt, dient u bij binnenkomst in Botswana een vaccinatiebewijs te kunnen tonen tegen gele koorts. Informeert u voor vertrek bij de KLM Travel Clinic, GGD of uw huisarts voor de meest actuele informatie.

Bagage
Indien u per sportvliegtuigje in Botswana vliegt, dient u met zachte en plooibare tassen te reizen. Koffers kunnen niet meegenomen worden in deze kleine toestellen.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op:
https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/

Plastic tassen verboden
Per 1 november 2018 is in Botswana een verbod op plastic tassen ingesteld. Houdt u hier rekening mee als u uw reis gaat voorbereiden.

Binnenlands vervoer

Lokaal: Taxi's staan meestal gereed in de grotere steden en zijn relatief goedkoop. Openbaar vervoer bestaat prakisch niet in Botswana.
Interlokaal:
 Indien u geen auto of camper heeft gehuurd, zult u meestal per vliegtuig of per voertuig met chauffeur naar uw volgende bestemming reizen.