• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Kenia

Ervaar Kenia op haar best tijdens onze rondreizen. Onze hotels en safarilodges zijn vaak op de prachtigste plekjes gelegen. Het is heerlijk om de reis af te sluiten aan een van de mooie stranden ten zuiden van Mombasa.

ga direct naar:

 • Masai Mara Migration De uitgestrekte Masai Mara staat vooral bekend om de jaarlijkse migratie van een miljoen wildebeesten en zebra's die dit wildreservaat doorkruisen.
  Lees meer
 • Tented Camps Safari Op zoek naar het pure 'Out of Africa' gevoel? Kies dan voor deze reis, waarbij u écht in de wildernis overnacht in goede tented camps. Gaat u het avontuur aan?
  Lees meer
 • Liever wat actiever? Wandelen en mountainbiken afgewisseld met spectaculaire safari's? Ga van de gebaande paden met deze actieve reis door Kenia, net even anders!
  Lees meer
 • Mombasa De witte, langgerekte stranden van Mombasa zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari.
  Lees meer
 • Kenya in Style Ga op safari en geniet van extra comfort. Slaap in luxe lodges en overbrug grote afstanden per vliegtuig.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten
Reisinformatie Kenia

Sleutelwoorden voor een vakantie Kenia zijn: safari’s, nationale parken met een ongekende rijkdom aan wild en fascinerende landschappen op een schaal die wij in Europa niet kennen.


Reizen in Kenia

Onze reizen naar Kenia zijn georganiseerde reizen in kleine groepjes of op privé- basis met uw eigen gezin of vrienden. Als u in een groep reist, bestaat deze uit maximaal 6 personen per busje, zodat iedereen een eigen raamplaats heeft (en er één stoel niet bezet is). De safarivoertuigen hebben een opklapbaar dak waarbij u van alle kanten goed uitzicht heeft en gemakkelijk kunt fotograferen.
Zelf rijden door Kenia raden wij af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Kenianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Het openbaar vervoer rijdt zeer onregelmatig en de busjes zijn klein en overvol.
Bekijk hier onze reizen naar Kenia >

De bevolking van Kenia

De bevolking van Kenia bestaat uit vele verschillende bevolkingsgroepen: De meest bekende stammen zijn de Kikuyu, de Luo, de Samburu en de Masai. De Masai is de bekendste stam, door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. De Masai stam leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia.

Highlights tijdens uw vakantie Kenia

Nairobi

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is met meer dan 3 miljoen inwoners een van de grootste steden van Afrika. Het is een levendige, drukke stad met lokale markten, moderne winkelcentra en ruime parken. De stad ligt op zo’n 160 kilometer ten zuiden van de evenaar en heeft een prettig klimaat.
Lees meer over Nairobi >Amboseli National Park

Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro (met 5.891 meter de hoogste berg van Afrika) biedt dit reservaat een grote verscheidenheid aan dieren. Het park is overwegend vlak met hier en daar een heuvel. Enkele moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van nijlpaarden. Naast olifanten, giraffen, zebra’s en gnoes leven er ook antilopen, hyena’s, roofvogels en aaseters zoals gieren en marabou's.
Bekijk ons aanbod in het Amboseli National Park >Great Rift Valley

Deze vallei doorsnijdt Kenia van noord naar zuid. De vallei is aan de ene kant ruig met harde lavagrond, schroeiende temperaturen en heetwaterbronnen, en aan de andere kant vruchtbaar met rijke landbouwgronden die koffie, thee, fruit en vele andere landbouwproducten voortbrengen.Lake Nakuru National Park

Dit is een ondiep sodameer waar honderdduizenden flamingo’s aan de oever van het meer leven. Verder zijn er vele andere watervogels zoals pelikanen en lepelaars. Van de landdieren leven hier de witte neushoorns, waterbokken, bavianen en kleine antilopensoorten.
Bekijk ons aanbod in het Lake Nakuru Park >Lake Navaisha National Park

Lake Navaisha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het meer ligt op een hoogte van 200 meter en heeft een oppervlakte van 140 km2. Het is het mooiste meer van de ‘Rift Valley Lakes’ met zijn weelderig begroeide oevers, vederlichte papyrusplanten, afgesloten lagunes en blauwe waterlelies. Rond Lake Naivasha leven circa 300 vogelsoorten. In Lake Naivasha komen ook veel nijlpaarden voor.
Bekijk ons aanbod in het Lake Navaisha National Park >Masai Mara National Reserve

In de Masai Mara leeft groot wild en klein wild in enorme aantallen. De grootste populatie leeuwen van Kenia leeft hier. Ook is het een zeer vogelrijk gebied. Beroemd is de jaarlijkse migratie in de maanden november tot januari en omstreeks juli/augustus.
Lees meer over de Masai Mara >Mount Kenya National Park

Mount Kenya is met zijn 5.199 meter de hoogste berg van het land. De top van de berg is bedekt met gletsjers en sneeuw.
Lees meer over Mount Kenya National Park >Samburu National Park

In Noord-Kenia liggen de wildreservaten Samburu, Shaba en Buffalo Springs. Hier leven enkele diersoorten die juist in andere parken niet of nauwelijks voorkomen. Zo kunt u hier de Grevy-zebra en de prachtige oryxantilope zien. Ook de katachtigen zijn goed vertegenwoordigd. Zeer zeldzaam is de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, die hier ook voorkomt. Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd.
Bekijk ons aanbod in het Samburu National Park >Tsavo National Park

Tsavo is het grootste wildreservaat van Kenia. Dit park wordt verdeeld in oost en west door de weg Mombasa-Nairobi. Er is minder wild dan in de Masai Mara, maar het landschap is hier, ook door de oude lavagletsjers, indrukwekkend. Tsavo staat bekend om de 'rode' olifanten die hier in grote kuddes leven. In het park kunt u ook veel verschillende vogelsoorten zien.
Bekijk ons aanbod in Tsavo National Park >Mombasa

Mombasa, gelegen op een eiland van 13 km2, is de grootste havenstad aan de Oost-Afrikaanse kust. De witte, langgerekte stranden aan zowel de noordkust als de zuidkust zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari. Super relaxed om uw vakantie Kenia hier af te sluiten!
Lees meer over Mombasa >

Sleutelwoorden voor een vakantie Kenia zijn: safari’s, nationale parken met een ongekende rijkdom aan wild en fascinerende landschappen op een schaal die wij in Europa niet kennen.

Tijdsverschillen Kenia

Het is in Kenia tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben, 2 uur.

Feestdagen

Nationale feestdagen zijn de christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerstmis en het Islamitische Suikerfeest. Men heeft ook een vrije dag op:

Madaraka Day: 1 juni
Nyayo of Moi Day:10 oktober
Kenyatta Day: 20 oktober
Independence Day: 12 december

Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.

Ramadan
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. Houdt rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Er zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er vaak alleen alcohol geserveerd in het hotel, maar niet in lokale restaurants/bars. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.  Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal Kenia

In Kenia zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal tijdens uw vakantie terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken

De munteenheid is de Kenyaanse Shilling (KES). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Traveller's cheques worden door een heel beperkt aantal banken, hotels en lodges omgewisseld. Op veel plaatsen - en in alle banken - kunt u euro's wisselen. Bijna alle hotels hebben een geldwisselbalie (hun koersen zijn gewoonlijk echter onvoordelig). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. KES 112 (KES 100 = ca. € 0,89). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl

Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen geld pinnen. Dit kan bij de zogenaamde ATM (Automatic Teller Machine) automaten met het bijbehorende logo van uw creditkaart, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Ook moet u er rekening mee houden dat banken voor het contant geld opnemen met een creditcard extra commissie in rekening brengen. Zie voor meer details de websites: www.eurocard.nl en www.visa.nl.
Pinnen: In de grote steden zoals Nairobi en Mombasa vindt u banken waar u kunt pinnen, mits deze zijn voorzien van de juiste logo's (cirrus en maestro). Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen. Zet voor vertrek uw pinpas om naar Pasgebruik Buitenland, zodat u uw pas in het buitenland gewoon kunt blijven gebruiken.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een elektronisch visum. Dit visum is drie maanden geldig.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Kenia aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum Kenia aanvragen

Indien u alleen een overstap heeft in Kenia voor uw doorverbinding naar een ander land en de luchthaven in Kenia niet verlaat, heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen.U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie

U zult in Kenia verschillende vormen van accommodatie tegenkomen: hotels, game lodges, chalets en of luxe safaritenten.

Hotels vindt u zowel in de grote steden als in kleinere plaatsen en aan de kust. Zij beschikken gewoonlijk over een of meer restaurants, een zwembad en andere faciliteiten. De kleinere hotels beschikken niet altijd over een restaurant en andere faciliteiten. Wel hebben zij vaak een (klein) zwembad.

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Preferenties: zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Kenia

Kenia biedt u een ruime keuze aan internationale en lokale gerechten. De Keniaanse keuken is divers en heeft invloeden uit India en het Midden-Oosten. Een populair gerecht in Kenia is gegrild geitenvlees, wat daarnaast bestaat uit aardappelen of rijst en ugali (een soort havermout). Ook een westerse snack of vlees van bijv. zebra of krokodil behoren vaak tot de keuzemogelijkheden op de menukaart.

Klimaat Kenia

Kenia ligt vlakbij de evenaar en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant. In het hoog gelegen binnenland – zoals in Nairobi – kan het ’s nachts flink afkoelen. Er is geen zomer of winter, maar wel een wel een lang en kort regenseizoen. Het regenseizoen is wel afhankelijk van de locatie, maar het korte regenseizoen is vanaf half oktober tot midden december, met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, is van medio maart tot en met mei. Aan de kust is het in januari en februari benauwd door de hoge luchtvochtigheid.

Plastic tassen verboden

Per 1 september 2017 is het verboden om met plastic tassen in uw bagage of handbagage het land in te komen. Hier zal streng op gecontroleerd worden. Let u dus op plastic tassen die u in uw bagage gebruikt voor opbergen van schoeisel of toiletspullen. Tevens zullen Duty-Free aankopen in het buitenland ingepakt worden in plastic tassen, dus hou daar rekening mee.

Entreegelden

De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij de à la carte reizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

24/7 BZ Informatieservice

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/