• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is het centrum van het toerisme in de Atacama. Het is een gezellig dorp met eethuisjes, onverharde straten en adobe-architectuur van de plaatselijke Aymara-indianen.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is het centrum van het toerisme in de Atacama. Het is een gezellig dorp met eethuisjes, onverharde straten en adobe-architectuur van de plaatselijke Aymara-indianen.


De omgeving van San Pedro de Atacama

Zoutmeren, geisers en indianendorpen

In de omgeving liggen zoutmeren, de geisers van Tatio en mooie indianendorpen. In de Dodenvallei is een mooie (kleine) trekking te maken en de Maanvallei bezoek je bij zonsondergang. In het late strijklicht wekt de dunne zoutkorst de illusie op van een pas gevallen sneeuwlaag.
Van de Aymara-cultuur van vóór de komst van Europeanen getuigen nog o.a. hun fortificaties, pukara’s genaamd. Het fort van Quitor ligt vlakbij San Pedro, er is een mooi wandelpad naar toe (3 km).

Kopermijn Chuquicamata

De aanvlieghaven voor San Pedro is Calama, de afstand is 100 kilometer.
Vlakbij Calama ligt de grootste kopermijn ter wereld, Chuquicamata. Het is een open mijn in dagbouw en kan bezocht worden. Zeer spectaculair! Je kunt een excursie boeken maar met de huurauto kun je er gewoon spontaan op bezoek.


Combinaties met Bolivia en Argentinië

San Pedro ligt tegen de grens aan met Bolivia en met Argentinië. Het is daarom ook een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de zoutvlakte van Uyuni in Bolivia (en verder naar La Paz) en naar Salta in Argentinië. De route naar Salta is zonder meer een landschappelijk hoogtepunt. De weg leidt over de altiplano langs zoutvlaktes en daalt via vele haarspeldbochten en spectaculaire panorama’s af in de Humahuacavallei bij Salta. De busrit is overdag en duurt zo’n 10 uur.


Goed om te weten voor San Pedro de Atacama

San Pedro ligt op bijna 3000 meter hoogte en dat geldt ook voor alle excursies.
De Tatio-geisers liggen zelfs op 4300 meter hoogte. Boven de 3000 meter krijgt iedereen last van de ademhaling, het lichaam heeft tijd nodig om te wennen. We adviseren daarom om het zeker de eerste twee dagen rustig aan te doen, veel water te drinken en weinig alcohol.