• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Death Valley National Park

Zorg dat u voor 9.00 uur bij de zandduinen bent om geweldige foto's te kunnen maken voordat het bloedheet wordt in Death Valley.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten


Reisinformatie Death Valley National Park

Death Valley ('doodsvallei') is niet voor niets aan deze angstaanjagende naam gekomen. Het is de heetste, de droogste en de laagste plek van Noord-Amerika. De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Desondanks is Death Valley een prachtig en divers nationaal park, met de hoge bergtoppen van de Sierra Nevada, het woestijnlandschap en een zoutvlakte die op sommige plaatsen tot wel  86 meter onder zeeniveau ligt. In de lente treft u er bovendien kleurige, wilde bloemenvelden aan. In het Death Valley National Park zijn naast woestijn ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen te bezoeken.


Het klimaat in Death Valley

Death Valley is de op één na heetste plek op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika. De hoogste temperatuur die hier gemeten is, in Furnace Creek, bedroeg 56,7°C, op 10 juli 1913. In normale zomers komen temperaturen tot 45°C vaak voor. De dieren en planten alhier hebben zich in de loop der eeuwen moeten aanpassen aan de veranderingen in het klimaat. Een voorbeeld hiervan is de kangoeroerat, die maanden kan overleven zonder drinken. De chuckwalla, de grootste hagedis van het park, eet als de planten bloeien na een regenbui en maakt lichaamsvet aan voor moeilijkere tijden.


Bereikbaarheid van Death Valley

De vallei is met de auto goed te bereiken. In de zomer kan het erg warm worden, zodat airconditioning geen overbodige luxe is. In het najaar, de winter en het voorjaar is de temperatuur juist zeer aangenaam.


Onze reizen door Death Valley

Omdat het zo'n bijzondere plek is, is Death Valley een geliefde tussenstop tijdens een reis door Zuidwest-Amerika.
Bekijk onze reizen door Death Valley >