• Contact
    Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

    T   0299 233 003

    »   vraag per e-mail

  • Offerte
    Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

    Lees meer

New York

Need we say more?! New York is natuurlijk dé ultieme bestemming voor een stedentrip! Maak in de ochtend een wandeling in het dan nog rustige Central Park voordat je de bruisende wereldstad verder gaat ontdekken.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar New York compleet te maken.

Harbor Lights Cruise

Stap aan boord en aanschouw de skyline van Manhattan bij zonsondergang onder het genot van een cocktail. U vaart over de Hudson River langs o.a. Pier 54 (Titanic Pier), Battery Park, Brooklyn Bridge, Ellis Island en Lady Liberty.

Indicatieprijs 39,- p.p. | Meer info >

The New York Pass

Haal alles uit uw bezoek aan New York. Gedurende het gewenste aantal dagen geeft de New York Pass u gratis toegang tot ruim 80 attracties en excursies, zoals de Empire State Building, The Guggenheim, Statue of Liberty and Ellis Island, Madame Tussaud's Wax Museum, NBC Studio Tour, Radio City Music Hall en nog veel meer.

U heeft de keuze om de pas voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 dagen aan te schaffen.

One World Trade Center

Breng een bezoek aan het One World Trade Cneter, ook wel Freedom Tower genaamd, en bekijk The Big Apple vanaf het hoogste gebouw in New York. In 47 seconden bereikt u het observatiedek en terwijl u omhoog gaat ziet u hoe de skyline van New York in 400 jaar is veranderd.

Indicatieprijs 38,- p.p. | Meer info >

All Around Town Freestyle Pass

De ideale manier om New York te ontdekken. In een knalrode dubbeldecker bus rijdt u gedurende twee of drie aaneengesloten dagen door de stad. De tour volgt vier verschillende routes; Downtown Loop, Uptown Loop, Brooklyn Loop en de Bronx Loop. U kunt bij meer dan 50 hop-on hop-off stops in- en uitstappen waar en wanneer u wilt. Tijdens de Night Tour kunt u genieten van de uitzichten op Manhattan bij nacht. Tevens is een Hop-On Hop-Off ferry inbegrepen. U kunt eenmalig in- en uitstappen bij vier stops, waaronder Brooklyn.

Tevens zijn drie attracties naar keuze inbegrepen, u kunt uit verschillende tours, attracties en musea kiezen, zoals One World Observatory, American Museum of Natural History, Madame Tussaud's All Access Pass, The Radio City Music Hall Behind the Scenes Tour, fietstour door Central Park, een lunch in Little Italy en nog veel meer. De ideale manier om New York te ontdekken.

Indicatieprijs 139,- p.p. | Meer info >

Historic Hamilton Walking Tour

Naast de moderne wolkenkrabbers heeft het zuidelijke puntje van Manhattan verrassende historische waarde. Wandel onder begeleiding van een ervaren gids door de eerste geplaveide straten van de oudste wijk van New York, waar ooit Nieuw-Amsterdam werd gesticht, Financial District in Lower Manhattan. Volg de stappen van politicus Alexander Hamilton, een van de grondleggers van het huidige New York. Zie historische plekken als Trinity Church, Federal Hall en Wall Street, vernoemd naar de muur die de Nederlanders in 1653 bouwden om zich te verdedigen tegen de Engelsen. Eindig de tour met een koud drankje in zijn favoriete pub.

Indicatieprijs 41,- p.p. | Meer info >

Brooklyn Bridge Bike Tour

De leukste manier om New York te ontdekken! Stap op de fiets en verken onder begeleiding van een gids de bezienswaardigheden van Manhattan en Brooklyn. U fietst door de wijk Tribeca, Battery Park en het Financial District en steekt de East River over via de Manhattan Bridge naar Brooklyn en maakt een stop in de wijk DUMBO van waar u een adembenemend uitzicht heeft op ’s werelds meest gefilmde brug: de Brooklyn Bridge. Houdt uw camera gereed!

Indicatieprijs 45,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies


Reisinformatie New York

New York wordt als de hoofdstad van de wereld gezien en ook als een van de meest toonaangevende steden ter wereld met de beste restaurants, de beste musea, de beste shopping-mogelijkheden en de beste hotels. Maar ook op muzikaal gebied en cultureel terrein staat New York haar mannetje.
New York trekt jaarlijks miljoenen toeristen, en dat is niet voor niets. De stad is uitstekend geschikt als city trip bestemming, is in veel van onze rondreizen in Amerika opgenomen en is wellicht ook een stad op uw verlanglijstje? Wij stellen New York in ieder geval alvast wat meer aan u voor.


Bezienswaardigheden in New York

New York kent zoveel bezienswaardigheden en attracties dat wij hieronder slechts een kleine greep uit het enorme aanbod doen.

Vrijheidsbeeld

Het overbekende Vrijheidsbeeld staat symbool voor het verwelkomen van iedereen, ook u! Het beeld was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. Er is een veerverbinding van Battery Park naar Liberty Island, het eiland waarop het Vrijheidsbeeld staat, en naar Ellis Island. 

Times Square

Mogelijk het beroemdste plein ter wereld! De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Hier staat u in het hart van de stad, tevens de plek waar elk jaar met Oud & Nieuw de aftelling plaatsvindt. The Place to be, als u in de buurt wilt verblijven van alle hoofd-attracties van de stad.

Meatpacking District

Het Meatpacking District is een hippe en moderne wijk in New York City. Het ligt in de Lower West Side van Manhattan (tussen 9th Ave en West Side Highway). Het contrast is zeer groot in deze wijk, aan de ene kant wordt nog vlees verhandeld en aan de andere kant zitten trendy winkeltjes, waar ook veel beroemdheden heen gaan. De nieuwste ‘hotspot in town’!

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center is een complex van 14 commerciële gebouwen, gebouwd tussen 1929 en 1940, in het hart van Manhattan in New York. ’s Winters ligt er voor de deur een kunstijsbaan, tot groot plezier van jong en oud!

Central Park

Central Park is het bekendste park van New York, komt veelvuldig voor in films en is volledig door mensenhanden aangelegd. Het bevat verschillende meren, een uitgebreid net aan wandelpaden, open grasgebieden en speeltuinen. De 10 kilometer lange weg die het park omringt is populair bij joggers en fietsers, zeker in de weekenden wanneer het autoverkeer wordt geweerd. Jogt of fietst u mee?

Wall Street

Wall Street is natuurlijk vooral bekend vanuit de financiële wereld. Leuk om te weten, in Wall Street en omliggende straten kan de zon door de hoge gebouwen nauwelijks doordringen, vandaar dat deze straten wel de 'canyons van New York' worden genoemd!


De wijken van New York

New York is verdeeld in vijf stadsdelen oftewel 'boroughs' en elk stadsdeel is uniek, heeft een eigen identiteit en zou op zich al een stad kunnen zijn. Manhattan is de belangrijkste en drukste borough en de wijk met de hoogste bevolkingsdichtheid.

Manhattan

Manhattan is een eiland en door middel van tunnels, bruggen en een veerpont verbonden met andere wijken. Ook Manhattan is weer verdeeld in diverse wijken, zoals:
• SoHo
• Harlem
• Chinatown
• Little Italy
• Meatpacking District

Bekende bezienswaardigheden in Manhattan:
• Times Square
• Rockefeller Center
• Wall Street
• Greenwich Village
• Empire State Building
• Central Park
• Guggenheim Museum
• Museum The Met
• Fifth Avenue
Alleen al in dit stadsdeel kunt u dagen doorbrengen.

The Bronx

The Bronx ligt in het noorden van de stad en wordt door de Harlem River gescheiden van Manhattan. Het is de thuisbasis van de New York Yankees en is voornamelijk een volkswijk.

Bezienswaardigheden in The Bronx:
• Bronx Park met de New York Botanical Garden
• Bronx Zoo

Brooklyn

De wijk met een Nederlandse connectie; de naam is een Engelse verbastering van het Nederlandse Breuckelen. De gelijknamige Brooklyn Bridge overbrugt de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan.

Bezienswaardigheden in Brooklyn:
• Brooklyn Bridge
• Het Brooklyn museum, een van de grootste kunstmusea van New York
• Brooklyn Botanice Garden
• Prospect Park Zoo

Queens

Queens kent een variëteit aan inwoners en is bekend van de Mets, het professionele honkbalteam van New York.

Bezienswaardigheden in Queens:
• Flushing Meadows Corona Park, hier is jaarlijks het US Open tennistoernooi. Maar het is ook een park waar vele andere recreatieve bezigheden worden beoefend maar dat ook een museum, botanische tuin en dierentuin omvat.
• Diverse musea, zoals Museum of the Moving Image en Country Farm museum.

Staten Island

Dit eiland ligt bij de ingang van de havens van New York en is het dunst bevolkte district van New York.

Bezienswaardigheden Staten Island:
• Staten Island Ferry: erg populair is de ferry tussen Manhattan en Staten Island. Een aanrader voor een prachtig uitzicht op de skyline van Lower Manhattan en ook het Vrijheidsbeeld komt goed in beeld.


Excursies in New York

Vanzelfsprekend zijn er in zo'n grote stad als New York enorm veel mogelijkheden om te stad te verkennen. Neemt u contact met ons op voor meer mogelijkheden en/of prijzen.
Bekijk hier een greep uit ons aanbod van excursies in New York.


Eten/uitgaan in New York

De stad biedt een legio mogelijkheden voor eten en drinken en is erg gevarieerd door de diversiteit aan culturen. De restaurants in de wijken Chinatown, Little India en Harlem zullen u zeker verleiden tot het nuttigen van een hapje en drankje.
Het culinaire niveau varieert van eenvoudig en snel tot haute cuisine. Wilt u uw verblijf in New York optimaal besteden en niet te veel tijd spenderen aan eten en drinken, dan kunt u met fastfood ook prima uit de voeten.

Uitgaansleven

New York kent een bruisend uitgaansleven. Bekend is uiteraard de Radio City Music Hall. In het Meatpacking District en Chelsea lokken vele clubs. En wat dacht u van een Broadway Show? Musicals, opera's of de nieuwste films kunnen ook de uren in de avond vullen. Er is voldoende keus om elke avond een andere invulling te geven.