• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Noord-Vietnam

Probeer in het noorden van Vietnam in ieder geval één nacht in Halong Bay te zijn. Deze sprookjesachtige baai is dé absolute must-see van Vietnam en mag zeker niet ontbreken. Dit in combinatie met de kleurrijke en vriendelijke bevolking maakt je verblijf in Noord-Vietnam helemaal compleet!Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Noord-Vietnam compleet te maken.

Stadsrondrit Hanoi

Tijdens deze stadsrondrit bezoekt u onder meer het mausoleum en het woonhuis van de beroemdste vrijheidsstrijder van de 20e eeuw, Ho Chi Minh. Daarna gaat u naar de Éénzuilige-pagode en de Literatuur-tempel. Na de lunch bezoekt u in de middag de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer. Ook woont u een waterpoppenshow bij, een unieke traditionele Vietnamese kunstvorm. Hierbij staan de artiesten tot hun middel in het water en bedienen de poppen, zodat de poppen boven het water bewegen, dansen en lachen.
N.B. Het mausoleum is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november.

Indicatieprijs 123,- p.p. | Meer info >

Hanoi City & Streetfood Tour

Een stadsrondrit vol variatie en hoogtepunten! U bezoekt onder meer het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, de fotogenieke One-Pillar Pagoda en de Quan Thanh Temple. In de middag staan onder andere de Literatuurtempel, een ritje per cylco en een bezoek aan de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer op het programma. Ook bezoekt u een typische waterpoppenshow. U eindigt de dag met een zoektocht naar het lekkerste streetfood van de stad. Van noedelsoep en dumplings tot Vietnamees stokbrood en gedroogd fruit. Smullen!

N.B. Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november).

Hanoi Wartime Immersion

Wilt u meer leren over de geschiedenis van de verschillende oorlogen in Vietnam, dan is deze excursie iets voor u! Met een ervaren gids gaat u in en in de omgeving van Hanoi op zoek naar historische overblijfselen en gebouwen. Allereerst bezoekt u het Vietnamees Militair Museum, waar u goed idee krijgt over de verschillende oorlogen waarbij Vietnam betrokken was. Vervolgens staat de Hanoi Citadel op het programma. Vlakbij is een recentelijk geopende bunker, die tijdens de Amerikaanse oorlog gebruikt werd dor de militaire leiders. Dan rijdt u naar het dorpje Ngoc Ha Village, waar u midden ineen meer nog steeds het wrak ziet van een B-52 bommenwerper. Tijd voor een nostalgische lunch bij een lokaal restaurant, waarna u geniet van een kopje Vietnamese koffie in een blokhuis uit de Franse tijd terwijl u uitkijkt over het Westelijk Meer. 's Middags ziet u bij het B-52 Museum beelden van het Amerikaanse bombardement in 1972. De laatste stop van de dag is Maison Centrale, ook 'Hanoi Hilton genoemd, de beruchte gevangenis waar de Amerikaanse piloten tijdens de oorlog werden gevangengezet.
N.B. De lunch bestaat uit een lokale maaltijd bij Cua Hang An Uong Mau Dich so 37, waar u in de stijl van Hanoi's subsidieperiode gerechten bestelt volgens een vouchersysteem. U wordt omringd door nostalgische spullen uit de naoorlogse periode (1975-1986) en geniet van een combinatie van populaire Vietnamese gerechten en typische gerechten van producten die tijdens de oorlog voorradig waren.

Indicatieprijs 97,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Reisinformatie Noord-Vietnam

Begint u uw rondreis door Vietnam in het noorden, dan zal de hoofdstad Hanoi uw eerste bestemming zijn. Deze stad heeft nog steeds haar aangename, provinciale karakter weten te bewaren. Veder leven in het noorden van Vietnam vele bergvolkeren nog op authentieke wijze. Ze gaan gekleed in rijk gekleurde, traditionele klederdracht. De markten waar zij hun waar verkopen, vormen dan  ook een kleurrijk feest voor alle zintuigen! Het bekendste minderhedengebied is in de directe omgeving van de plaats Sapa, per nachttrein vanuit Hanoi te bereiken.


Belangrijkste plaatsen in Noord-Vietnam

Hanoi

In de fascinerende, levendige oude binnenstad met zijn smalle straatjes en nog smallere (maar wel diepe) huizen barst het van de traditionele handwerklieden en winkels waar van alles te koop is. Het nieuwere deel van de stad is vooral door de voormalige Franse koloniale machthebbers veel ruimer opgezet, met door bomen omzoomde boulevards, goed bewaard gebleven herenhuizen en villa’s, meren en ruime parken. Dankzij het Franse verleden kunt u op een van de vele terrasjes ook uitstekende koffie en baguettes bestellen.
Lees meer over Hanoi >

Halong Bay

Dit is een fenomeen van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog en vormen daarmee een van de mooiste landschappen van Vietnam.
Lees meer over Halong Bay >