• Contact
  Neem contact op met Special Traffic Wij staan voor u klaar:

  T   0299 233 003

  »   vraag per e-mail

 • Offerte
  Offerte aanvragen Wij zijn heel blij dat jij aan ons denkt om een offerte voor je klanten uit te brengen. We gaan met veel plezier voor je aan de slag.

  Lees meer

Rondreis Centraal-Vietnam

In het centrale deel van Vietnam zijn wij het meest geraakt door de verhalen en overblijfselen uit de roerige geschiedenis van Vietnam. Vooral als u in de omgeving van Hue de Vinh Moc Tunnels bezoekt beseft u pas hoe heftig de Vietnam Oorlog geweest moet zijn.Reizen door onze specialisten geselecteerd

Volledig aanpasbaar naar de reiswensen van je klanten

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar Centraal-Vietnam compleet te maken.

Cooking Class Hoi An

Leer allerlei 'ins and outs' van de Vietnamese keuken, de etiquetten en de invloeden van vervlogen tijden tijdens deze excursie. Allereerst wordt u naar een lokale markt gebracht. Hier heeft u de mogelijkheid om lokale ingrediënten te kopen welke later gebruikt kunnen worden tijdens het koken. Vervolgens vaart u per boot over de Hoi An-rivier naar de Red Bridge Cooking School, alwaar u wordt opgewacht door de chef-kok en zijn staf. U verkent de kruiden- en groentetuin en een uitleg over de culinaire ontwikkeling in Vietnam geeft u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. De eerste voorbereidingen worden getroffen en er mag geproefd worden. Na een korte pauze, is het dan aan u: u mag hetgeen u heeft geleerd in de praktijk brengen. Natuurlijk geniet u na afloop van de door u zelf bereidde maaltijden.

Indicatieprijs 150,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.


Bestemmingen in Centraal-Vietnam
Reisinformatie Centraal-Vietnam

In het centrale deel van Vietnam maakt u kennis met de keizerlijke traditie van het land, aangezien zich hier van oudsher de hoofdsteden van verschillende dynastieën bevonden.


Belangrijkste steden en bezienswaardigheden in Centraal Vietnam

Hue

Het Werelderfgoed Hue was vanaf de 17e eeuw  tot 1945 de hoofdstad van de Nguyen-dynastie, die vanaf 1802 over heel  Vietnam heerste. Als gevolg hiervan telt de stad vele prachtige  monumenten en bouwwerken, zoals de keizerlijke Citadel die naar de  Verboden Stad in Beijing is gemodelleerd. Andere bezienswaardigheden,  zoals de graftombes van verschillende keizers vindt u langs de  Parfum-rivier. Hier staat ook de Thien-Mu-pagode, het officiele symbool  van de stad. Vanuit Hue kunt u ook kennismaken met de meer recente  geschiedenis, zoals een bezoek brengen aan de DMZ (=Demilitarized Zone),  een strook over de 17e breedtegraad van het land welke  tussen 1954 en 1976 de grens vormde tussen Noord- en Zuid-Vietnam.  Indrukwekkend zijn ook de tunnels van Vinh Moc, uitgegraven door  inwoners van verschillende dorpen om te schuilen voor Amerikaanse  aanvallen.
Lees meer over Hue >

Hoi An

In de tijd van het Champa-koninkrijk was Hoi An de belangrijkste havenstad. Vooral in de 16e en 17e  eeuw beleefde dit stadje een ongekende bloeiperiode. Toen kwamen er  handelaren uit China, Japan, Nederland en India. Sinds 1999 is de oude  binnenstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als een goed  bewaard voorbeeld van een  Zuidoost-Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e  eeuw, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse  invloeden vertonen. De aantrekkelijkheid van Hoi An ligt daarnaast ook  in het feit dat het over een fraai strand beschikt, waardoor het een  uitstekend rustpunt in het midden van een reis door Vietnam kan vormen.
Lees meer over Hoi An >